Fantastisch lekkere tajine. We waren er 2 dagen helemaal happy van toen we deze voor het eerst gemaakt hadden, zo lekker.
Ingrediënten
Voor 2 personen
Hoeveelheden naar smaak, komt niet zo precies, je kunt ook gerust andere groenten en fruit kiezen.
- 1 kleine aubergine
- 1 rode ui
- 1 rode of gele (punt) paprika
- Beetje pompoen (wij hadden de helft van een klein rond pompoentje)
- 4 tomaten
- Eventueel
- Wortel
- Andere groenten die er lekker bij lijken
- Gedroogd fruit (2 handjes)
- Pruimen
- Abrikozen
- Dadels
- Amandelen, heel of in grove stukken (1 handje)
- 3 kaneelstokjes (poeder kan ook)
- 1 el Ras el hanout
- 150 gr couscous
- Klontje roomboter
- Zout
- Handje verse koriander
Bereiding
Wij maakten deze in de tajine. Dat ziet er extra lekker en sfeervol uit. Maar het kan natuurlijk ook gewoon in de braadpan ofzo.
- Snijd de aubergine in stukken en bestrooi rijkelijk met zout. Zet ~10 minuten apart tot er redelijk wat vocht uit is gekomen.
- Bak de aubergine in voldoende olie in de koekenpan tot deze mooi zacht is. Schep uit de pan en leg even opzij.
- Snijd de paprika in stukken en bak op hoog vuur in de koekenpan totdat het vel een beetje zwart is en de paprika lekker zoet.
- Snijd de ui in stukken en bak mee met de paprika.
- Snijd eventueel wortel of andere groenten en bak even mee.
- Voeg de aubergine weer toe.
- Snijd de tomaten in stukken en doe met de gebakken groenten en eventueel wat water in de tajine en breng aan de kook
- Snijd het fruit in stukken en voeg het fruit, de amandelen en kaneelstokken toe in de tajine
- Voeg wat ras el hanout toe
- Laat het geheel pruttelen totdat de groenten gaar zijn
- Maak intussen de couscous volgens aanwijzing op de verpakking en roer er een klontje roomboter door
- Maak verder op smaak met ras el hanout en eventueel wat peper en zout
- Strooi er bij serveren eventueel nog verse koriander over
- Serveer in de tajine en geef er couscous bij