Bufrito’s (chimichangas)

Gefrituurde burrito’s. Zo klaar en zo lekker!

Ingrediënten

Voor 4 burrito’s. Wij eten er met 2 personen 3 of 4. 1 per persoon kan ook prima, maar dan wil je er waarschijnlijk wat rijst o.i.d. bij.

  • Grote ui
  • 200 a 300 gram gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 gr geraspte kaas
  • 4 tortillawraps
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Gemalen komijn
  • Tabasco
  • Olijfolie om de vulling in te bakken
  • Eventueel zonnebloemolie om in te frituren

Voor erbij

  • Guacemole
  • Frisse salade (bijvoorbeeld blokjes tomaat met koriander en tabsco)
  • Griekse yoghurt
  • Als je maar 1 burrito per persoon maakt, nog wat vullenders zoals rijst of tortillachips.

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Bak de ui, knoflook en gehakt gaar.
  • Bak de tomatenpuree even mee.
  • Bak de bonen even mee.
  • Breng op smaak met zout, peper, komijn en tabasco.
  • Vul de tortilla’s elk met een kwart van de vulling + 25gr kaas.
  • Vouw pakketjes (vouw de zijkanten naar binnen en rol dan strak op.
  • Frituur de burrito’s. In een pan met zonnebloemolie is heerlijk maar wel vrij vet. Meestal gebruiken wij de airfryer. Op de hoogste stand een paar minuten bakken tot bruin aan de bovenkant. Dan omdraaien en nog even bakken. Tip: begin met de vouwen aan de onderkant, anders vouwen ze snel open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *