Wortelsoep met een oosters tintje

Wortelsoep met Aziatische smaakmakers.

Ingrediënten

Voor 2 personen
Hoeveelheden naar smaak, komt niet zo precies.

  • 500 gr wortels (bijv winterpenen)
  • 1 rode ui
  • Stuk gemberwortel
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine sinaasappel
  • Olie om in te bakken (bijv olijfolie of sesamolie)
  • Zout
  • Zwarte peper of chilipeper
  • Eventueel
    • Halve citroen
    • 1 stengel sereh (lemongrass)
    • handje geraspte kokos
    • handje verse koriander

Bereiding

Ikzelf vind het lekker om ‘soep’ zo dik te maken dat het een soort moes is waar je lepel rechtop in kan staan. Maar je kunt natuurlijk ook meer water toevoegen.

  • Snipper de ui en verhit in olie
  • Snijd de gemberwortel en knoflook (en lemongrass) fijn en bak mee
  • Snijd de wortels in plakjes en bak een paar minuten mee
  • Voeg een laagje water toe. Niet te veel, je kunt altijd later meer toevoegen.
  • Kook tot de wortels net gaar zijn maar nog goed stevig
  • Pureer de soep met de staafmixer
  • Pers de sinaasappel uit en meng het sap door de soep
  • Breng op smaak met peper zout en zest (rasp van de citroen)
  • Strooi er bij serveren eventueel nog wat kokos en verse koriander over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *