Jouw favoriete chocolade

Is het echt zo simpel? Ja! In een paar minuten maak je chocoladerepen/brokken met jefavoriete ingrediƫnten.

Zoooo makkelijk en snel. Wij zijn verkocht šŸ˜€

Kost maar een paar minuten tijd om te maken. Eigenlijk te kort want het is zo leuk… En dan nog een kwartier tot half uur in de koelkast.

Ingrediƫnten

Je kunt helemaal los gaan met ingrediƫnten. Hieronder onze eerste poging die meteen geweldig lekker was. Onderaan nog wat meer varianten.

  • 1 reep = 125 gr pure chocolade (70%)
  • 1 handje pompoenpitten
  • 3 gedroogde vijgen
  • 3 gedroogde dadels
  • 1 sinaasappel(schil)
  • Grof gemalen zout

Bereiding

Omdat je de chocolade niet tempereert, gaat het er een beetje dof uitzien. Maarrrrr het is superlekker en supersnel klaar, so who cares…

  1. Verwarm de chocolade au-bain-marie in een schaaltje dat groot genoeg is voor alle ingrediƫnten.
  2. Bak intussen de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze poppen en bestrooi met wat zout.
  3. Snijd vijgen en dadels in kleine stukjes.
  4. Rasp schil van de sinaasappel.
  5. Meng alle ingrediƫnten door de gesmolten chocolade.
  6. Giet/smeer de chocolade uit op een stuk bakpapier (in een schaal is handig) en laat afkoelen. Kan in de koelkast, extra snel klaar.

Varianten

  • Zoete, zwaar verslavende versies
    • Melkchocolade met heel veel gehakte pinda’s en rozijnen. 
    • Melkchocolade met pecannoten (even bakken in koekenpan), stukjes gedroogde dadel en abrikoos, grof gemalen zout
  • Voor fijnproevers
    • Pure chocolade met roze peper
    • Puur met gesneden basilicumblaadjes (vers), gehakte zwarte peper korrels, citoenzest een beetje zout
    • Puur met gebakken hazelnoot, geraspte verder gember en sinaasappelzest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *