Superlekkere vegaburger. Bijvoorbeeld op een pitabroodje met blauwe kaas.
Ingrediënten
Voor 2 burgers. Serveer bijvoorbeeld op een pitabroodje met wat citroenmayo en blauwe kaas.
De hoeveelheden zijn ongeveer, ik heb ze zelf niet gewogen.
- 250 a 300 gr flespompoen
- Halve rode ui
- 1 ei
- 1 teentje knoflook
- Handje hazelnoten, klein gehakt
- Klein handje pompoenpitten
- 3 plakjes Jalapeño
- Paar takjes verse koriander
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- Eetlepel bloem
- Eetlepel (of 2?) paneermeel
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de ui in ringen.
- Snijd de knoflook fijn (of pers)
- Was de pompoen en snijd in kleine blokjes of reepjes (kan met schil)
- Spreid de groenten uit in een bakblik (op bakpapier of goed ingevet) en bak in de oven tot de pompoen net gaar is
- Doe de pompoen, ui, knoflook, koriander en Jalapeño in een kom en hak met een staafmixer.
- Meng de hazelnoten en en pompoenpitten erdoor.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Meng het ei erdoor.
- Gebruik wat bloem en paneermeel om een samenhangend mengsel te maken dat stevig genoeg is om een burger van te maken.
- Laat even staan (een kwartier ofzo?) om nog wat steviger te worden
- Bak op een laag vuur in (bijv) olijfolie.