Pompoenburger met hazelnoot

Superlekkere vegaburger. Bijvoorbeeld op een pitabroodje met blauwe kaas.

Ingrediënten

Voor 2 burgers. Serveer bijvoorbeeld op een pitabroodje met wat citroenmayo en blauwe kaas.

De hoeveelheden zijn ongeveer, ik heb ze zelf niet gewogen.

  • 250 a 300 gr flespompoen
  • Halve rode ui
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • Handje hazelnoten, klein gehakt
  • Klein handje pompoenpitten
  • 3 plakjes Jalapeño
  • Paar takjes verse koriander
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Eetlepel bloem
  • Eetlepel (of 2?) paneermeel
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de ui in ringen.
  • Snijd de knoflook fijn (of pers)
  • Was de pompoen en snijd in kleine blokjes of reepjes (kan met schil)
  • Spreid de groenten uit in een bakblik (op bakpapier of goed ingevet) en bak in de oven tot de pompoen net gaar is
  • Doe de pompoen, ui, knoflook, koriander en Jalapeño in een kom en hak met een staafmixer.
  • Meng de hazelnoten en en pompoenpitten erdoor.
  • Breng op smaak met wat peper en zout.
  • Meng het ei erdoor.
  • Gebruik wat bloem en paneermeel om een samenhangend mengsel te maken dat stevig genoeg is om een burger van te maken.
  • Laat even staan (een kwartier ofzo?) om nog wat steviger te worden
  • Bak op een laag vuur in (bijv) olijfolie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *