Broccoli con carne

Heerlijk gerecht, weer eens iets heel anders. En natuurlijk weer gemakkelijk klaar te maken. Heel erg veel groente en (voor wie dat interessant vindt) heel weinig koolhydraten.

Ik at laatst bij een vriendin die een ingewikkeld dieet moet volgen. Ik heb heerlijk gegeten, weer eens iets heel anders. Vooral heel veel broccoli. En daarbij bonen en gekruid gehakt. Ik had meteen zin zelf iets dergelijks te maken en vandaag was het eindelijk zo ver. En het was heerlijk. Ik heb er natuurlijk mijn eigen draai aan gegeven, niet meer geschikt voor het dieet denk ik, maar wel weer lekker 😀

Ingrediënten

Voor 2 personen

De hoeveelheden komen niet heel precies, neem gewoon handige hoeveelheden en de kruiden die je zelf lekker vindt.

  • 800 gr broccoli
  • 1 (rode) ui, gesnipperd
  • 75 gr kastanjechampignons
  • 300 gr mager rundergehakt
  • 75 gr chorizo in kleine blokjes
  • Knoflook (4 tenen)
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 a 3 tomaten in blokjes (of een blik tomaten)
  • 1 blikje kidneybonen
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • Kruiden: chilipoeder, (gerookte) paprika
  • Zout
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in kleine stukjes en kook in een laagje water. Kook gaar, maar nog wel een beetje stevig.
  • Bak de ui in olijfolie
  • Bak de chapignons en geperste knoflook mee
  • Bak gehakt en chorizo mee
  • Voeg parprika en tomaat toe en bak nog een tijdje tot de paprika een beetje zacht is
  • Voeg de bonen toe en warm goed door
  • Breng op smaak met kruiden en zout
  • Verdeel de broccoli over de borden. Verdeel het vleesmengsel erover of erdoor. Kruimel de geitenkaas bovenop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *