Boffertjes

Dikke minipannenkoekjes met appel en rozijnen.
Wat een heerlijke lunch na het sporten. Lekker warm, zoet en gezond. Ook fijn comfortfood op een druilerige dag.

Oorspronkelijk maakte ik deze als 1 superdikke pannenkoek. Tegenwoordig meestal losse koekjes. Leuker om te delen en sneller klaar.
Het lijkt op een Friese boffert, ook wel op drie-in-de-pan.

Ingrediënten

Voor stevige lunch voor 2 personen

  • 150 a 200 gram meel
    • Bijvoorbeeld 200 gr zelfrijzend bakmeel
      Je kunt ook delen vervangen door havermout, volkorrenmeel, boekweitmeel (gebruik eventueel wat bakpoeder)
  • 1 ei
  • Melk
  • Zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Kaneel en eventueel nog andere ‘koekkruiden’
  • Appel, klein gesnipperd
  • 2 handjes rozijnen
  • Optioneel, heel lekker: cranberries (niet van die gedroogde, gezoete, maar vers of uit de vriezer)
  • Roomboter (of alternatief) om in te bakken

Bereiding

  • Meng meel, ei en wat melk in een kom
  • Blijf tijdens het mengen steeds wat melk toevoegen tot het beslag de juiste dikte heeft. Het moet veel dikker zijn dan pannenkoekenbeslag, net vloeibaar genoeg om in de pan te kunnen gieten.
  • Roer vruchten, specerijen, vanillesuiker en een beetje zout erdoor.
  • Smelt de boter in een  koekenpan.
  • Voor losse koekjes: maak een stuk of 3 plasjes/hoopjes in de pan.
  • Voor een grote koek: giet het hele beslag in de pan.
  • Bak op laag vuur. Als de bovenkant droog is, draai je de koek om en bakt langzaam totdat de koek door en door gaar is.
  • Bij een hele koek: Snijd de koek in punten om te serveren.
Eet je bewust geen geraffineerde suikers? Laat dan de vanillesuiker lekker weg. De appels en rozijnen zijn zoet genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *