Broodpudding

Heerlijk gebak waar je je restjes brood en koekjes in kwijt kunt.

Ik heb dit net voor het eerst gemaakt. Ik ga het recept vast nog wat fine tunen, maar het is zo al erg lekker.

Ingrediënten

300 gram (oud) witbrood – 0,5 liter melk -100 gram rietsuiker – zakje vanillesuiker – 4 eieren – 150 gram rozijnen – flink wat kaneel – beetje gemberpoeder (djahé) – 1 eetlepel custard – 2 frisse appels (bijv. Jonagold) – restjes koekjes

Bereiden

Verwarm de over voor op ongeveer 190 graden.
Doe de melk in een pan en verwarm op een matig vuur.
Snijd of scheur het brood in stukken en roer het door de melk (geeft niet als die nog niet warm is). Voeg eventuele koekjes toe.
Snijd de appel in blokjes en voeg die toe.
Mik de rozijnen, suiker, kaneel en gemberpoeder toe.
Als de melk warm is en het brood even geweekt heeft roer je flink tot het een brij wordt.
Voeg nu de custard toe en roer de eieren er doorheen.
Kiep alles in een ingevette ovenschaal.
Laat ongeveer 40 minuten bakken in een warme oven 190 graden.

Inspiratie

Ik heb laatst broodpudding gegeten in Gent en het was echt superlekker. (en goedkoop, waarschijnlijk omdat het van restjes is gemaakt).
Mijn recept is gebaseerd op dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *