Pompoenlasagne met courgette

Ingrediënten

Voor 3 personen.

1 flespompen (ongeveer 700 gr) – 2 uien – 1 courgette – wat parmesaanse (of andere pittige) kaas voor bovenop – knoflook – cayennepeper – gemalen korianderkorrels – bosje verse koriander – 40 gr boter – bloem – melk – lasagnebladen

Bereiding

Oven voorverwarmen op ongeveer 200 graden.

Schil de pompoen en snijd deze in stukken. Doe de pompoen in een pan met een klein laagje water en kook deze tot hij zacht is (indien nodig pureren).

Intussen de bechamelsaus maken: boter smelten, beetje bij beetje bloem erbij tot het een bal is, dan weer rustig verdunnen met melk, blijven roeren. Zachtjes een beetje koken zodat het nog wat verder indikt, nog wat melk toevoegen.

Fruit de uien en voeg de in stukjes gesneden courgette en de knoflook toe. Voeg als de courgette bijna gaar is de zachte pompoen, de bechamel saus, cayennepeper, koriander en zout toe.

Nu een lasagne bouwen in een ovenschaal. Bovenop gaat een laagje kaas voor een lekker bruin korstje.
Een half uur bakken in de oven.

Tips

  • Als je haast hebt kun je ook lintpasta gebruiken in plaats van lasagne, dat scheelt je bijna een half uur.
    Kook dan de pasta terwijl je met de saus bezig bent. Als de pasta en de saus gaar zijn meng je deze en stort alles in een ovenvaste schaal. Laagje kaas erop en even onder de gril.
  • Eerder deed ik altijd nog flink wat kaas (zo’n 150 gr) door de bechamelsaus. Ik vind het zelf eigenlijk toch lekkerder zonder, dan proef je de courgette beter. Maar met is ook lekker en nog vullender.

Inspiratie

Ter inspiratie heb ik ooit dit recept gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *