Karamelsaus

Verslavend lekkere karamelsaus! Gemakkelijk en snel te bereiden.

Ingrediënten

200 gr kristalsuiker – 175 ml vloeibare slagroom* – scheut cognac (optioneel)
*ik gebruik houdbare. Het kan zijn dat ‘verse’ zich wat anders gedraagt

Bereiding

  • Verhit de suiker voorzichtig op een laag vuur tot het helemaal gesmolten is.
  • Beetje bruin laten worden. Let op, niet te hard zetten want dan verbrandt het (dan kun je opnieuw beginnen).
  • Als de suiker volledig gesmolten is, voorzichtig de slagroom erdoor roeren. Let op voor de stoom, het gaat flink bubbelen.
  • Goed roeren. Het is een beetje uitproberen hoeveel slagroom je precies nodig hebt voor de juiste dikte van de saus. Je kunt beter beginnen met te weinig slagroom dan teveel, want suiker toevoegen gaat moeilijk. Neem een schepje van de saus en laat dat afkoelen tot de temperatuur waarop je de saus wilt serveren. Als de saus dikker/harder is dan je zou willen, roer je er meer slagroom door.
  • Eventueel: Vlak voordat je het gaat serveren de cognac erdoor.

Bron

Recept van Gordon Ramsay in het Engelse blad GoodFood.

3 gedachten over “Karamelsaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *