Kruidige Mexicaanse wraps

Lekkere kruidige wraps met frisse knoflooksaus. Beetje vergelijkbaar met Mexicaanse burritos van Knorr maar ik vind zelf maken veel leuker.


Serveer de wraps bijvoorbeeld met pittige aardappelpartjes.

Ingrediënten

Voor 2 a 3 personen (4 grote wraps)

Wraps

4 grote Mexicaanse tortillas (of meer kleintjes)

Vulling

250 gr kipfilet – ui – 1 rode paprika – 1 groene paprika – blikje mais – 0,5 blokje voor kippebouillon – 2 tenen knoflook – chilipoeder – cayennepeper – komijn – gemalen korianderkorrels – witte wijnazijn – olijfolie

Sausje

200 ml creme fraiche – 2 tenen knoflook – gemalen korianderkorrels – chilipoeder – dille – peper – zout

Bereiding

Ik beschrijf de vulling en het sausje apart. Tijdens het maken van de vulling heb je vaak al wel tijd om het sausje te gaan maken.

Vulling

  • Snijd de kip in reepjes.
  • Verhit olie in een hapjespan en bak de kipreepjes daarin bruin en gaar.
  • Snipper intussen de ui  en snijd de knoflook fijn, bak beide mee als de kip bijna gaar is. (je kunt meteen ook de knoflook voor het sausje snijden)
  • Snijd de paprika’s in stukjes. Bak die mee als de ui bijna glazig is.
  • Voeg de mais toe. (kijk maar hoeveel je lekker vindt, ik gebruik iets minder dan een heel blikje).
  • Op smaak brengen met 0,5 bouillonblokje, vrij veel chilipoeder, paprikapoeder en komijn, wat cayennepeper, koriander en een scheutje azijn. Hoeveel het allemaal moet zijn hangt van je eigen smaak af.
  • Als tijdens het kruiden het mengsel droog wordt, ietsje water toevoegen. Niet veel, maar genoeg om het smeuïg te houden.

Sausje

  • Doe de creme fraiche in een schaaltje en roer er wat water door tot het de gewenste dikte heeft.
  • Roer er de fijngesneden knoflook door.
  • Op smaak brengen met chilipoeder, koriander, peper, zout en dille.

De wraps

  • Verwarm de wraps ongeveer 2 minuten in de magnetron om ze zacht te maken.
  • Zet de gril alvast aan.
  • Smeer op elke wrap wat saus en vul ze dan met het kipmengsel. (houd ongeveer de helft van de saus over)
  • Rol ze op en leg ze in een ovenschaal.
  • Zet ze een paar minuten onder de gril tot de bovenkant van de wrap een beetje knapperig is.

Serveer de overgebleven saus los bij de wraps. (lekker fris om er bovenop te smeren).

Tip

Ik snijd de knoflook nooit zelf, maar gebruik gehakte knoflook uit een potje. Poeder uit een potje smaakt niet zo goed, maar bij gehakte knoflook blijft de smaak goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *