Pasta met courgette, gerookte zalm en ene frisse dressing met citroen. Heel snel klaar en erg lekker.
Ingrediënten
Voor 2 personen.
- Pasta voor 2 personen (wij nemen 160 gr)
- 100 a 200 gr gerookte zalm
100 is al wel genoeg om het echt lekker te maken. Maar voor de voedingswaarde wil je wellicht wat meer. - 1 courgette
- 1 (roze) ui
- 100 gr crème fraiche of Griekse yoghurt
- 1 citroen
- Beetje honing
- Zwarte peper (liefst vers gemalen)
- Zout
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Kook de pasta met wat zout
- Snipper de uit en bak deze in olijfolie
- Snijd de courgette in kleine stukjes (ik doe kwart plakjes) en bak deze mee met de ui
- Maak intussen de dressing:
- Rasp de schil van de citroen
- Pers de helft van de citroen uit
- Meng in een schaaltje de crème fraiche of yoghurt, de citroenrasp en het sap van een halve citroen
- Voeg naar smaak zwarte peper en wat honing toe. Gebruik zoveel honing en citroensap dat je de citroen goed proeft, maar dat het niet heel zuur is. Het moet ook niet echt naar honing smaken.
- Snijd de zalm in reepjes
- Als de pasta en groente gaar zijn: Roer de groenten door de pasta (of serveer er gewoon bovenop)
- Verdeel het hete pastamengsel over de borden
- Verdeel de stukjes zalm er overheen
- Verdeel de dressing er overheen
Bron
Ooit gebaseerd op dit recept: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R555304/tagliatelle-met-zalm-roomkaas-en-courgette, maar onze eigen variant van gemaakt. Lekkerder uiteraard 😀