Heerlijke en supergezonde salade met witlof, fruit, citroendressing en pompoenpitten.
Ingrediënten
Voor 1 schaal salade. Wij eten dit met z’n tweeën, dan heb je een heel bord salade per persoon. Dus kan ook prima met 4 personen.
- 2 kleine of 1 grote stronk witlof (ongeveer 250 gr)
- Mix van fris fruit (grapefruit/sinaasappel/minneola) en zoet fruit (banaan/perzik/kiwi/peer enz.)
Bijvoorbeeld: 1 grapefruit, 1 banaan en 1/2 zoete handpeer - 2 handjes pompoenpitten
Voor de dressing:
- 1 citroen
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- Eventueel wat honing
- Eventueel wat versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Maak de witlof schoon, haal het bittere hart eruit, snijd in reepjes en doe in een saladekom
- Snijd het fruit in stukjes en meng door de witlof
- Bak de pompoenpitten op een laag vuur in een droge koekenpan tot veel pitten gepoft zijn (je hoort ze knappen)
- Maak intussen de dressing:
- Rasp de schil van de citroen
- Pers de helft van de citroen uit
- Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt, de citroenrasp en het sap van een halve citroen
- Voeg naar smaak wat honing en zwarte peoer toe. Gebruik zoveel honing dat je de citroen goed proeft, maar dat het niet heel zuur is. Het moet niet echt naar honing smaken.
- Giet de dressing over de salade en strooi de pompoenpitten er overheen
Een gedachte over “Fris-zoete witlofsalade met fruit”