Heerlijke quiche. Zowel warm als koud te eten.
Ingrediënten
Voor 1 quiche van 24cm doorsnede. Voldoende voor minimaal 4 personen.
- 8 plakken bladerdeeg
- 900 g verse spinazie
- 4 eieren
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 a 150 gr verse geitenkaas
- 200 a 250 gr zalm (liefst moten warm gerookte zalm)
- Dille
- Zwarte peper
- Zout
- Olijfolie om in te bakken
- Beetje boter om mee in te vetten (of bakpapier)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht minder warm).
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Snipper de ui en fruit deze in een ruime pan waar straks de spinazie bij kan.
- Pers de knoflook en bak mee.
- Voeg de spinazie toe aan de ui en blijf omscheppen tot de spinazie gaar is.
- Klop intussen de eieren los.
- Verkruimel de kaas en roer met de kruiden door het ei.
- Druk de spinazie in een zeef om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
- Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier of vet deze in.
- Bekleed de vorm met bladerdeeg. Laat het deeg aan de randen uitsteken zodat het straks teruggevouwen kan worden over de quiche.
- Snijd de zalm in snippers.
- Roer het eiermengsel en de zalm door de spinazie.
- Doe het spinaziemengsel in de springvorm.
- Klap de over de rand uitstekende lappen deeg naar binnen en vouw ze over de vulling.
- Bak de taart in 45 minuten krokant en goudbruin.
Tips
- Gebruik een springvorm die goed afsluit. Bij mijn oude kon het ei eruit lekken voordat het gestold was. Zorg anders dat de plakjes bladerdeeg heel goed op elkaar aansluiten.