Spinazietaart met geitenkaas en zalm

Heerlijke quiche. Zowel warm als koud te eten.

Ingrediënten

Voor 1 quiche van 24cm doorsnede. Voldoende voor minimaal 4 personen.

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 900 g verse spinazie
  • 4 eieren
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 a 150 gr verse geitenkaas
  • 200 a 250 gr zalm (liefst moten warm gerookte zalm)
  • Dille
  • Zwarte peper
  • Zout
  • Olijfolie om in te bakken
  • Beetje boter om mee in te vetten (of bakpapier)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht minder warm).
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Snipper de ui en fruit deze in een ruime pan waar straks de spinazie bij kan.
  • Pers de knoflook en bak mee.
  • Voeg de spinazie toe aan de ui en blijf omscheppen tot de spinazie gaar is.
  • Klop intussen de eieren los.
  • Verkruimel de kaas en roer met de kruiden door het ei.
  • Druk de spinazie in een zeef om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier of vet deze in.
  • Bekleed de vorm met bladerdeeg. Laat het deeg aan de randen uitsteken zodat het straks teruggevouwen kan worden over de quiche.
  • Snijd de zalm in snippers.
  • Roer het eiermengsel en de zalm door de spinazie.
  • Doe het spinaziemengsel in de springvorm.
  • Klap de over de rand uitstekende lappen deeg naar binnen en vouw ze over de vulling.
  • Bak de taart in 45 minuten krokant en goudbruin.

Tips

  • Gebruik een springvorm die goed afsluit. Bij mijn oude kon het ei eruit lekken voordat  het gestold was. Zorg anders dat de plakjes bladerdeeg heel goed op elkaar aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *