Rijst met kerriesaus

Heerlijke vegetarische kerriesaus. Snel en gemakkelijk, ook geschikt voor grote hoeveelheden.

Ingrediënten

Saus voor 2 a 3 personen:

2 (middel)grote uien – half bakje champignons – 100 ml slagroom – blik perziken of gedroogde & gewelde abrikozen – kerrie – zout – cashewnoten – olijfolie – verse koriander (optioneel)

Bereiding

  • De saus kan snel klaar zijn, dus je kunt alvast water voor de rijst opzetten.
  • Snijd de ui in halve ringen (ofzo, niet al te klein) en bak ze in olijfolie.
  • Snijd de champignons en bak ze mee totdat de uien glazig zijn.
  • Voeg de abrikozen toe (perziken pas later toevoegen).
  • Voeg de slagroom toe.
  • Voeg beetje bij beetje flink wat kerrie toe. Wel steeds proeven tussendoor, want kerrie kan soms te heet worden.
  • Op smaak brengen met wat zout.
  • Kort voordat het klaar is de perziken snijden en erdoor. Even opwarmen, maar niet te lang, dan gaan ze stuk. Hoeveel je nodig hebt hangt af van je eigen smaak. Een heel blik is waarschijnlijk niet nodig.
  • Optioneel: tegelijk met de perziken ook fijngesneden koriander toevoegen.
  • Vlak voor het serveren in een koekenpan olie verhitten en kort de cashewnoten bakken (kijk uit, ze branden gemakkelijk aan).

Serveer de cashewnoten los bij de saus. Als je ze erdoor doet kunnen ze zacht worden.

Tip

Meestal raad ik aan kruiden in grote verpakkingen te kopen, dat is veel goedkoper. Met kerrie moet je een beetje uitkijken. De meeste grote verpakkingen bevatten kerrie die veel scherper is dan de potjes uit de supermarkt. Als je veel gebruikt, wordt de saus te heet. Gebruik je minder, dan smaakt het niet zo naar kerrie. In veel supermarkten hebben ze op de onderste plank bij de kruiden goedkope plastic of blikken kerriepotjes die heel geschikt zijn. Maar probeer vooral wat je zelf lekker vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *