Superzoet… erg lekker bij de koffie of als toetje.
Ingrediënten
- 250 gram noten (walnoten en amandelen, verdeling naar eigen smaak)
- 50 gr lichtbruine basterdsuiker
- Kaneel
- Kruidnagel (gemalen)
- 250 gr filodeeg
- 75 ml Sinaasappelsap
- Beetje Citroensap
- 100 gr boter (margarine)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden)
- Spreid de filobladen uit om ze te ontdooien.
- Hak de noten klein (bijvoorbeeld in een vijzel).
- Meng de basterdsuiker, wat kaneel en kruidnagel door de noten.
- Smelt de boter.
- Vet een ovenschaal in.
- Leg 3 vellen filodeeg in de schaal en bestrijk met gesmolten boter.
- Bedek met een laagje notenmengsel.
- Nu weer een laagje deeg met boter, dan weer noten etc.
- Eindig met een laagje filodeeg met boter. (houd een klein beetje notenmengsel over voor de garnering)
- Snijd met een scherp mes alvast vakjes in de bovenlaag, zo groot als je de stukjes baklava straks wilt hebben.
- Verdeel het laatste restje nootjes als versiering over de bovenkant.
- Bak de baklava goudbruin in de oven (20 tot 30 minuten).
- Smelt intussen 200 gr honing in een pan op laag vuur.
- Voeg 75 ml sinaasappelsap en een scheut citroensap toe.
- Laat de baklava 10 minuten afkoelen als het uit de oven komt.
- Giet het honingmengsel er overheen.
- Laten afkoelen.