Baklava

Superzoet… erg lekker bij de koffie of als toetje.

Ingrediënten

  • 250 gram noten (walnoten en amandelen, verdeling naar eigen smaak)
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • Kaneel
  • Kruidnagel (gemalen)
  • 250 gr filodeeg
  • 75 ml Sinaasappelsap
  • Beetje Citroensap
  • 100 gr boter (margarine)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden)
  • Spreid de filobladen uit om ze te ontdooien.
  • Hak de noten klein (bijvoorbeeld in een vijzel).
  • Meng de basterdsuiker, wat kaneel en kruidnagel door de noten.
  • Smelt de boter.
  • Vet een ovenschaal in.
  • Leg 3 vellen filodeeg in de schaal en bestrijk met gesmolten boter.
  • Bedek met een laagje notenmengsel.
  • Nu weer een laagje deeg met boter, dan weer noten etc.
  • Eindig met een laagje filodeeg met boter. (houd een klein beetje notenmengsel over voor de garnering)
  • Snijd met een scherp mes alvast vakjes in de bovenlaag, zo groot als je de stukjes baklava straks wilt hebben.
  • Verdeel het laatste restje nootjes als versiering over de bovenkant.
  • Bak de baklava goudbruin in de oven (20 tot 30 minuten).
  • Smelt intussen 200 gr honing in een pan op laag vuur.
  • Voeg 75 ml sinaasappelsap en een scheut citroensap toe.
  • Laat de baklava 10 minuten afkoelen als het uit de oven komt.
  • Giet het honingmengsel er overheen.
  • Laten afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *