Nog zo’n onweerstaanbaar toetje.
Let op, op tijd beginnen, want het moet lang opstijven.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Pak lange vingers – 2 el Amaretto – 1 dl sterke koffie – 75 gram basterdsuiker – 2 eieren – 150 ml slagroom – 150 gr mascarpone – beetje cacao of chocoladeschilfers
Bereiding
- Vet een schaal in (bijvoorbeeld lasagneschaal)
- Eieren scheiden, eiwit apart zetten.
- Eierdooiers loskloppen met de suiker erdoor.
- Mascarpone en Amaretto toevoegen en goed mengen.
- Eiwit opkloppen en voorzichtig door het mengsel roeren.
- De helft van de lange vingers één voor éénin de hete koffie dopen en de schaal leggen. (dit moet snel, anders vallen ze uit elkaar).
- De helft van het mengsel over de lange vingers gieten.
- Rest van de lange vingers op dezelfde manier toevoegen.
- Rest van het mengsel er overheen.
- Een paar uur in de koelkast zetten om op te stijven.
- Beetje cacao of chocoladeschilfers erover strooien als versiering.
Bron
Ooit van internet gehaald, ik weet niet precies van welke site (hij lag geprint in een la).