Soort kokosmakroon, maar dan 1 grote koek die je in stukken kunt snijden.
Eenvoudig en snel klaar te maken. En natuurlijk heel lekker…
Ingrediënten
225 gr geraspte kokos – 200 gr witte basterdsuiker – 100 gr zelfrijzend bakmeel – 1 dl melk – 50 gr margarine – 1 el custard
Materiaal
Bakvorm (bijvoorbeeld vorm voor plaatkoek) en oven. Liefst ook elektrische mixer.
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 160 graden
- Margarine in stukjes snijden. (of van tevoren beetje zacht laten worden)
- Alle ingrediënten in een kom doen.
- Goed mixen.
- Bakblik invetten.
- Deeg verdelen in de vorm. (ik maak zelf een plaat van zo’n 3cm dik)
- Ongeveer 30 minuten in de oven (160 graden). De randjes zijn dan knapperig, het midden is nog zacht.
- Buiten de oven af laten koelen. Pas na afkoelen uit de vorm halen en in stukken snijden (anders valt het uit elkaar).
Tip
Geraspte kokos is tegenwoordig relatief duur bij de supermarkt (bij AH is de verpakking heel klein, maar de prijs niet). Je bent een stuk voordeliger uit bij de toko, de ‘Turk’, de markt ofzo (ik had 500 gr voor 1,75).
Bron
Dit maakte ik al toen ik 10 was. Heb het recept van mijn moeder gekregen.