Broccoli-geitenkaastaart

Superlekkere quiche met broccoli, geitenkaas en pistachenootjes.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 g broccoli
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 2 handjes pistachenootjes
  • 100 g zachte geitenkaas
  • Versgemalen zwarte peper
  • Tijm
  • Eventueel zout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes, en kook die in ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar.
  • Pel de pistachenootjes.
  • Verkruimel de geitenkaas.
  • Bedek de bodem van kleine springvorm met bakpapier
  • Bedek de vorm met bladerdeeg.
  • Mik uitgelekte broccoli in  de vorm
  • Verdeel de geitenkaas, de eieren en de pistachenootjes
  • Giet de eieren erover.
  • Voeg versgemalen peper, tijm en eventueel zout toe
  • Bak de taart in ca. 45 minuten goudbruin en gaar.

Tip

Gebruik een springvorm die goed afsluit. Bij mijn oude kon het ei eruit lekken voordat  het gestold was. Zorg anders dat de plakjes bladerdeeg heel goed op elkaar aansluiten.

Variant

Deze taart is ook heel lekker met knolselderij en broccoli.  Blancheer de knolselder even mee met de broccoli. Kluts de eieren en roer daar een flinke eetlepel ras el hanout, wat gerookte paprikapoeder en wat chilipoeder door. Gebruik cashewnoten in plaats van  pistachenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *