Pasta met spinaziesaus

Kan met spekjes erdoor, met een zalmmoot erbij of helemaal vegetarisch.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Pasta (volkoren)
  • 450 gram spinazie, liefst vers
  • Champignons naar smaak (150 gr?)
  • 2 eetlepels verse roomkaas met kruiden en knoflook (zoals Paturain of Boursin). Of gebruik crème fraîche en verse knoflook.
  • Cherry tomaaatjes
  • Pijnboompitjes
  • Eventueel: magere spekreepjes of een zalmmoot per persoon.

Bereiding

  • Kook de pasta.
  • Kook de spinazie.
  • Bak de champignons in een hapjespan.
  • Als je spekjes toevoegt: meebakken met de champignons.
  • Als je voor zalm gaat: bak die een paar minuten voordat de pasta klaar is.
  • Als de spinazie gaar is, deze even uit laten lekken.
    Ik doe zelf de spinazie in een grote zeef en vang het kookvocht op.
  • Champignons en spekjes bij de spinazie doen (of andersom)
  • Roer de 2 eetlepels kruidenkaas erdoor.
  • Tomaatjes doormidden snijden en erdoor.
  • Alles nog even helemaal goed doorwarmen. Eventueel wat peper en zout erbij.
  • Pijnboompitjes even bakken in een droge koekenpan en op het bord over het gerecht strooien.

Tip

  • Pijnboompitjes pas op het laatst erover zodat ze niet zacht worden.
  • Het kookvocht van de spinazie schijnt heel gezond te zijn, dus zonde om weg te gooien. Ikzelf vang het op in een glas en drink het op. Lekker, maar wel een beetje bitter, dus waarschijnlijk houdt niet iedereen ervan 😀

Inspiratie

Ooit gegeten bij een vriend. De champignons moet ik er zelf bijverzonnen hebben, want die lust hij niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *