Boerenkoolschotel met pinda en ananas

Boerenkool eens heel anders.
Je wist vast al dat boerenkool heel gezond is. En je kent natuurlijk de boerenkoolstamppot. Maar wist je dat je boerenkool ook heel anders kunt eten? Hierbij een verrassend lekker recept met boerenkool.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g gesneden boerenkool
  • 350 gr ananas
    Vers is natuurlijk het lekkerst, maar een blik ananas (op sap) kan ook prima
  • 4 el pindakaas
  • 1 tl Tabasco (of meer)
  • Verse koriander
  • 2 Bosuitjes
  • Couscous of rijst (ongeveer 160 gr)

Boerenkoolschotel

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en hak of pers de knoflook.
  • Bak de ui glazig in wat olijfolie
  • Bak de knoflook even mee
  • Snijd de ananas in kleine stukjes.
  • Voeg de ananas en het sap (of 200 ml water) bij de ui zodra ie glazig is
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Leg er de boerenkool op, doe het deksel op de pan en laat zo 5 minuten stoven, af en toe doorroeren.
  • Voeg dan de pindakaas en Tabasco toe en laat nog 5 minuten zachtjes stoven.
  • Proef of je het gerecht pittig genoeg vindt, voeg anders meer Tabasco toe.
  • Bestrooi het gerecht met ringetjes bosui en verse korianderblaadjes
  • Serveer met rijst of couscous.

Tip

  • Neem pindakaas met veel pinda, bijvoorbeeld biologische. De pindakaas van de Lidl bevat ook relatief veel pinda en is heel betaalbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *