Brownies met noten

Have the guts to go nuts. Heerlijke brownies met heel veel noten.

Ingrediënten

  • 250 gram pure chocolade
  • 250 gram margarine
  • 250 gram (kristal)suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 150 gram bloem
  • 200 a 250 gram (geroosterde) amandelen
  • 150 gram walnoten
  • 30 gram cacao

Voorbereiding

  • Oven voorverwarmen op 180°C
  • Noten hakken. Er mogen best grotere stukken tussen zitten

Bereiding

  • Margarine en chocola in een steelpan op laag vuur laten smelter
  • Suiker en eieren kloppen
  • Chocolademengsel eventueelwat af laten koelen (moet niet gloeiend heet zijn) en door het suikermengsel kloppen.
  • Bloem en cacao beetje bij beetje erdoor kloppen.
  • Noten erdoor roeren.
  • Bekleed de bodem van een (rechthoekige of vierkante) bakvorm met bakpapier
  • Giet/spatel het beslag in de bakvorm
  • Bak de brownies 25 a 30 minuten
  • Als het bakken klaar is, zijn de brownies nog erg zacht, dus laat ze nog even in de vorm zitten tot ze flink afgekoeld zijn.

Tip

  • Ik gebruik chocolade met maar 50% cacao en voeg apart cacao toe. Donkerdere chocola is misschien nog lekkerder, maar ook een stuk duurder.

Bron

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *