Have the guts to go nuts. Heerlijke brownies met heel veel noten.
Ingrediënten
- 250 gram pure chocolade
- 250 gram margarine
- 250 gram (kristal)suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 150 gram bloem
- 200 a 250 gram (geroosterde) amandelen
- 150 gram walnoten
- 30 gram cacao
Voorbereiding
- Oven voorverwarmen op 180°C
- Noten hakken. Er mogen best grotere stukken tussen zitten
Bereiding
- Margarine en chocola in een steelpan op laag vuur laten smelter
- Suiker en eieren kloppen
- Chocolademengsel eventueelwat af laten koelen (moet niet gloeiend heet zijn) en door het suikermengsel kloppen.
- Bloem en cacao beetje bij beetje erdoor kloppen.
- Noten erdoor roeren.
- Bekleed de bodem van een (rechthoekige of vierkante) bakvorm met bakpapier
- Giet/spatel het beslag in de bakvorm
- Bak de brownies 25 a 30 minuten
- Als het bakken klaar is, zijn de brownies nog erg zacht, dus laat ze nog even in de vorm zitten tot ze flink afgekoeld zijn.
Tip
- Ik gebruik chocolade met maar 50% cacao en voeg apart cacao toe. Donkerdere chocola is misschien nog lekkerder, maar ook een stuk duurder.
Bron
- Mijn eigen variatie op dit recept.