Hollandse erwtensoep

Gewoon lekkere erwtensoep. Zelfgemaakt, altijd lekker
Let op: moet een tijd koken, dus op tijd beginnen. Je het ook van tevoren maken, het is de volgende dag nog lekkerder.


Ingrediënten

Voor 5? personen

  • 500 gr spliterwten
  • 2 kruimige aardappels
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 grote winterpeen
  • 200 gr knolselderij
  • 1 bosje bladselderij
  • 4 runderbouillonblokjes (voor 2 liter)
  • 1 magere rookworst (ca 350 gr)
  • 250 gr vlees, bijv karbonade
  • peper, zout, maggi

Bereiding

  • Snijd de aardappels in blokjes.
  • Doe 2,5 l water, de aardappelblokjes en de erwten in een grote pan en breng aan de kook
  • Schep het schuim ervanaf. (weet niet zeker of dit nodig is, maar staat in veel recepten)
  • Snijd intussen de knolselderij in blokjes, de prei in ringen en snipper de ui.
  • Voeg knolselderij, ui, prei, vlees (nog ongesneden) en bouillonblokjes toe aan het kokende water.
  • Kook op een laag vuur tot de erwten zacht zijn (ca 1,5 uur). Regelmatig roeren tegen aanbranden.
  • Haal het vlees uit de soep en snijd het in blokjes.
  • Snijd de worst in plakjes.
  • Snijd het selderijblad klein
  • Druk met een grote houten lepel de erwten stuk tegen de rand van de pan.
  • Voeg de vleesblokjes, worst en bladselderij toe en verwarm de soep nog even goed. Let op, het brand nu gemakkelijk aan, dus regelmatig roeren.
  • Op smaak brengen met peper en indien nodig wat zout
  • Je kunt ook wat Maggi toevoegen

Bron

Samenvoeging van wat verschillende recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *