Gewoon lekkere erwtensoep. Zelfgemaakt, altijd lekker
Let op: moet een tijd koken, dus op tijd beginnen. Je het ook van tevoren maken, het is de volgende dag nog lekkerder.
Ingrediënten
Voor 5? personen
- 500 gr spliterwten
- 2 kruimige aardappels
- 1 ui
- 1 prei
- 1 grote winterpeen
- 200 gr knolselderij
- 1 bosje bladselderij
- 4 runderbouillonblokjes (voor 2 liter)
- 1 magere rookworst (ca 350 gr)
- 250 gr vlees, bijv karbonade
- peper, zout, maggi
Bereiding
- Snijd de aardappels in blokjes.
- Doe 2,5 l water, de aardappelblokjes en de erwten in een grote pan en breng aan de kook
- Schep het schuim ervanaf. (weet niet zeker of dit nodig is, maar staat in veel recepten)
- Snijd intussen de knolselderij in blokjes, de prei in ringen en snipper de ui.
- Voeg knolselderij, ui, prei, vlees (nog ongesneden) en bouillonblokjes toe aan het kokende water.
- Kook op een laag vuur tot de erwten zacht zijn (ca 1,5 uur). Regelmatig roeren tegen aanbranden.
- Haal het vlees uit de soep en snijd het in blokjes.
- Snijd de worst in plakjes.
- Snijd het selderijblad klein
- Druk met een grote houten lepel de erwten stuk tegen de rand van de pan.
- Voeg de vleesblokjes, worst en bladselderij toe en verwarm de soep nog even goed. Let op, het brand nu gemakkelijk aan, dus regelmatig roeren.
- Op smaak brengen met peper en indien nodig wat zout
- Je kunt ook wat Maggi toevoegen
Bron
Samenvoeging van wat verschillende recepten.