Heerlijk chocoladeijs voor als jij of je bezoek geen lactose mag. Geen net-niet alternatief, echt lekker!
Benodigdheden
- IJsmachine. (kan vast ook zonder, dan moet je de vriezer gebruiken en regelmatig zelf roeren. Maar ijsmachine werkt wel goed.
Ingrediënten
- 160 ml lactosevrije melk
- 125 ml Alpro soya room (pakje 250 ml houdbaar)
- 80 gr poedersuiker
- zakje vanillesuiker
- 3 eierdooiers
- 100 gr pure (70%) chocola + eventueel wat extra om er nog wat stukjes/schaafsel door te roeren.
Ik gebruik 70% chocolade. Je kunt vast ook minder puur gebruiken, misschien moet je dan wat cacao toevoegen of wat extra chocola gebruiken. - Eventueel stukjes noot om erdoor te doen.
Voorbereiding
- Als je een ijsmachine gebruikt moet het element vooraf ingevroren zijn.
Bereiding
- Eierdooiers met de suiker romig kloppen.
- Chocolade met een beetje van de melk in een pannetje doen en laten smelten.
- Van het vuur halen en de rest van de melk en room erdoor mengen.
- Beetje bij beetje door het eiermengsel roeren.
- Af laten koelen (hoeft niet lang te duren als je alleen de chocolade en een beetje van de melk verwarmd hebt).
- In de ijsmachine doen en deze aanzetten.
- Als het een klein beetje dik begint te worden, eventueel chocoladerasp of nootjes toevoegen.
- Het duurt iets meer dan een half uur tot het ijs klaar is.