Lekkere vegetarische wokschotel.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 150 a 200 gr rijst of Chinese mie
- Halve Chinese koo
- 1 ui
- 100 gr gezouten cashewnoten
- 3 theelepels sambal Oelek
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel azijn (ik gebruik witte wijnazijn)
- 0,5 eetlepel honing
- Beetje bindmiddel bijv. Maizena
- Olijfolie om in te bakken
- Verse korianderblaadjes naar smaak (half bosje?)
Bereiding
- Zet water op voor de rijst of pasta. De bereiding daarvan bespreek ik verder niet
- Snipper de ui en bak deze in olijfolie de hapjespan of wok.
- Snijd de kool in reepjes.
- Voeg de kool en sambal toe aan de ui als deze glazig is en wok het geheel zo’n 5 minuten.
- Meng intussen ketjap, azijn en honing goed door elkaar in een schaaltje en voeg wat bindmiddel toe. (niet teveel, het gaat straks binden als je het verwarmt)
- Voeg het sausje toe aan de kool en verwarm nog een minuutje mee.
- Bak de cashewnoten even in hete olijfolie en voeg ze daarna toe aan de schotel. (kan ook zonder bakken, maar met is het nog net wat lekkerder).
- Snijd de koranderblaadjes in reepjes en voeg toe
Tips
- Een halve kool overhouden is niet zo handig. Je als je met 2 personen bent de volgende dag bijvoorbeeld dit gerecht kunnen maken: Indische sperziebonen-vleesschotel (maar dan met chinese kool natuurlijk)
Bron
Grotendeels overgenomen van dit gerecht: Pikante-chinese-kool-met-cashewnoten