Chinese kool met pittige zoete saus en cashewnoten

Lekkere vegetarische wokschotel.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 a 200 gr rijst of Chinese mie
  • Halve Chinese koo
  • 1 ui
  • 100 gr gezouten cashewnoten
  • 3 theelepels sambal Oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel azijn (ik gebruik witte wijnazijn)
  • 0,5 eetlepel honing
  • Beetje bindmiddel bijv. Maizena
  • Olijfolie om in te bakken
  • Verse korianderblaadjes naar smaak (half bosje?)

Bereiding

  • Zet water op voor de rijst of pasta. De bereiding daarvan bespreek ik verder niet
  • Snipper de ui en bak deze in olijfolie de hapjespan of wok.
  • Snijd de kool in reepjes.
  • Voeg de kool en sambal toe aan de ui als deze glazig is en wok het geheel zo’n 5 minuten.
  • Meng intussen ketjap, azijn en honing goed door elkaar in een schaaltje en voeg wat bindmiddel toe. (niet teveel, het gaat straks binden als je het verwarmt)
  • Voeg het sausje toe aan de kool en verwarm nog een minuutje mee.
  • Bak de cashewnoten even in hete olijfolie en voeg ze daarna toe aan de schotel. (kan ook zonder bakken, maar met is het nog net wat lekkerder).
  • Snijd de koranderblaadjes in reepjes en voeg toe

Tips

  • Een halve kool overhouden is niet zo handig. Je als je met 2 personen bent de volgende dag bijvoorbeeld dit gerecht kunnen maken: Indische sperziebonen-vleesschotel (maar dan met chinese kool natuurlijk)

Bron

Grotendeels overgenomen van dit gerecht: Pikante-chinese-kool-met-cashewnoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *