Paddenstoelenlasagne met oude kaas

Heerlijke vegetarische lasagne met lekker veel paddestoelen

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Lasagnebladen (85 gr?)
  • 200 gr kastagnechampignons,
  • 200 gr portabella. (Voordelige variant: gewoon champignons, ook lekker)
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 130 gr oude kaas
  • 30 gr margarine
  • 30 gr bloem
  • 0,5 liter melk
  • 75? ml slagroom
  • Verse zwarte peper
  • Zout
  • Verse peterselie (handje)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in plakjes
  • Maak de bechamelsaus
    • Smelt de boter voor de bechamelsaus zachtjes in een pannetje  (niet bruin laten worden)
    • Roer de bloem beetje bij beetje door de boter zodat het goed mengt
    • Laat dit mengsel een paar minuten garen op laag vuur (niet bruin laten worden)
    • Verwarm intussen de melk
    • Roer de melk beetje bij beetje door de roux (het boter-bloem mengsel) zodat het een egaal mengsel wordt
    • Nog een paar minuten verwarmen
  • Bak de ui in olijfolie totdat deze glazig is
  • Voeg de paddenstoelen en de geperste knoflook toe en bak ze tot ze gaar zijn
  • Voeg versgemalen peper en wat zout toe
  • Meng de bechamelsaus door het paddenstoelenmengsel
  • Meng de slagroom erdoor
  • Smelt 50 gr van de kaas erdoor
  • Voeg een klein handje peterselie toe
  • Vet een ovenschaaltje in
  • Maak laagjes paddenstoelensaus en lasagnebladen. Eindig met een laagje saus
  • Leg bovenop de rest van de kaas
  • Bak de lasagne ongeveer 30 min in de oven. Het kaaslaagje bovenop moet lekker bruin en knapperig worden. Eventueel op het eind nog even 5 a 10 minuten onder de gril

Een gedachte over “Paddenstoelenlasagne met oude kaas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *