Heerlijke vegetarische lasagne met lekker veel paddestoelen
Ingrediënten
Voor 2 personen
- Lasagnebladen (85 gr?)
- 200 gr kastagnechampignons,
- 200 gr portabella. (Voordelige variant: gewoon champignons, ook lekker)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 130 gr oude kaas
- 30 gr margarine
- 30 gr bloem
- 0,5 liter melk
- 75? ml slagroom
- Verse zwarte peper
- Zout
- Verse peterselie (handje)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in plakjes
- Maak de bechamelsaus
- Smelt de boter voor de bechamelsaus zachtjes in een pannetje (niet bruin laten worden)
- Roer de bloem beetje bij beetje door de boter zodat het goed mengt
- Laat dit mengsel een paar minuten garen op laag vuur (niet bruin laten worden)
- Verwarm intussen de melk
- Roer de melk beetje bij beetje door de roux (het boter-bloem mengsel) zodat het een egaal mengsel wordt
- Nog een paar minuten verwarmen
- Bak de ui in olijfolie totdat deze glazig is
- Voeg de paddenstoelen en de geperste knoflook toe en bak ze tot ze gaar zijn
- Voeg versgemalen peper en wat zout toe
- Meng de bechamelsaus door het paddenstoelenmengsel
- Meng de slagroom erdoor
- Smelt 50 gr van de kaas erdoor
- Voeg een klein handje peterselie toe
- Vet een ovenschaaltje in
- Maak laagjes paddenstoelensaus en lasagnebladen. Eindig met een laagje saus
- Leg bovenop de rest van de kaas
- Bak de lasagne ongeveer 30 min in de oven. Het kaaslaagje bovenop moet lekker bruin en knapperig worden. Eventueel op het eind nog even 5 a 10 minuten onder de gril
Een gedachte over “Paddenstoelenlasagne met oude kaas”