Crumble met havermout

De lekkerste crumble! Heel gemakkelijk en snel klaar te maken en echt zoooo lekker…. Hetzelfde deeg als mijn geliefde havermoutkoek.

Ingrediënten

Per persoon wat fruit (bijvoorbeeld een halve appel) en het deeg voor 1 stuk Havermoutkoek.

Voor 2 personen bijvoorbeeld

  • Deeg:
    • 20 gr roomboter
    • 25 gr zelfrijzend bakmeel
    • 25 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 13 gr havermoutvlokken
    • Eventueel handje rozijnen of cranberries
    • Kaneel en/of koekkruiden
    • Beetje zout als je ongezouten roomboter gebruikt
  • Een grote appel (nog lekkerder: rabarber, zie meer ideeën hieronder)

Benodigdheden

  • 1 ovenbestendig schaaltje per persoon, bijvoorbeeld een crème-brûlée-bakje. Alles in 1 ovenschaaltje kan natuurlijk ook
  • Oven of airfryer
  • Magnetron (handig maar hoeft niet)

Bereiding

De bereiding hangt een beetje af van de apparaten die je gebruikt. Ik gebruikte zelf de magnetron in combinatie met de airfryer, dat gaat supersnel. Je kunt natuurlijk ook gewoon een oven of combimagnetron gebruiken

  • Smelt de boter (ik doe dat in een schaaltje in de magnetron)
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg
  • Snijdt de appel in blokjes en verdeel over de bakjes
  • Eventueel nog wat kaneel of koekkruiden over de appel
  • Als je zoals ik de airfryer gebruikt, hoef je de crumble maar kort te bakken. Om te zorgen dat je straks een lekker zachte appel hebt, kun je de bakjes met appel even 1,5 a 2 minuten in de magnetron zetten zodat ze al bijna gaar zijn.
  • Verdeel het deeg over de appel
  • Bak tot de bovenkant knapperig is (bijvoorbeeld een paar minuten in de airfryer).

Ideeën

  • In plaats van appel zijn er natuurlijk veel andere lekkere opties.
  • Rabarber is toch wel een toppertje. Voor 2 personen een stengel rabarber in plakjes snijden en even koken. Kook nog een halve appel of wat aardbeien en eventueel wat suiker mee.
  • Abrikozencompote, gemengde bosvruchten, noem maar op… Alle fruitsoorten die warm lekker zijn 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *