Mijn favoriete hamburger. Lamsburger met Griekse yoghurt, koriander en chilisaus. Hoezo ‘Goois’? Ik ben dol op ‘Gooise dip’: Griekse yoghurt of crème fraiche, chilisaus en verse koriander. Zoooo lekker bij tortillachips. Maar ook zoooo lekker op deze burger! Helemaal lekker om de burger ook zelf te maken en goed te kruiden, maar met een kant-en-klare burger wordt het ook smullen.
Ingrediënten
Voor 2 hamburgers
Voor de burgers:
- 200 a 240 gr lamsgehakt
- 1 ei
- 2 theelepels djahé (gemalen gember)
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 bosui
- 2 eetlepels verse koriander
- 1 eetlepel paneermeel
Of koop 2 kant en klare Lamsburgers
En verder:
- 1 klein (roze) uitje
- 2 lekkere broodjes
- 1 eetlepel verse koriander
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- Zoete chilisaus
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Maak de burgers:
- Snijd de bosui heel fijn
- Snijd de koriander fijn
- Kneed de ingrediënten goed door elkaar en maak er 2 schijven van
- Snijd de ui in ringen
- Bak de uienringen op een laag vuur in olijfolie zodat ze eerst glazig worden en vervolgens een beetje bruin en knapperig
- Bak de lamsburgers bruin en gaar
- Bak de broodjes.
Heb je afbakbroodjes, snijd deze dan alvast door voor het afbakken, zodat ze een lekker knapperig laagje krijgen.
Heb je kant-en-klare broodjes, snijd ze door en bak de gesneden kanten nog even in wat olijfolie in de koekenpan of op de contactgrill. - Bouw je hamburger: onderkant broodje – uienringen – lamsburger – lepel yoghurt – scheutje chilisaus – handje korianderblaadjes – bovenkant broodje
- Geniet!!!
Tip
- Bewust geen geraffineerde suiker? Dan is chilisaus niet zo’n goed plan. Je kunt zelf iets vergelijkbaars maken op basis van honing en een beetje sambal oelek.
- Wij maken meer lamsburgers tegelijk en vriezen de rest in.
- Heerlijk te combineren met de witlofsalade: http://recepten.nerdies.nl/fris-zoete-witlofsalade-met-fruit