Gambas al Pil Pil

Gambas al Pil Pil is een heerlijk Zuid Spaans recept voor gamba’s in pittige knoflookolie.
Niet alleen de gamba’s zelf zijn lekker, maar de olie is een fantastische dip voor brood.

Weinig werk en heel erg lekker, bijvoorbeeld als tapa.

Ingrediënten

Voor 4 personen.

  • Olijfolie
  • 20 gepelde grote garnalen
  • Gedroogde chilipepers of Spaanse peper
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder (pimenton, verkrijgbaar bij Dille & Kamille)
  • Zeezout
  • Peterselie
  • Brood voor erbij

Bereiding

  • Snijd de knoflook in dunne plakjes, de Spaanse peper in ringetjes en hak de peterselie fijn.
  • Pel de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Ingevroren garnalen eerst ontdooien.
  • Verhit flink wat olijfolie in een koekenpannetje op een matig vuur. Voeg de knoflook, de chilipepers of gesneden Spaanse peper en de pimenton toe aan de hete olijfolie. Rustig fruiten en doorroeren zodat de olie de smaak opneemt. De pimenton geeft Spaans karakter en een rokerige smaak af.
  • Voeg vervolgens de garnalen toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Niet te lang want anders blijft er niets van over. Keer de gamba’s halverwege de tijd.
  • Om het af te maken strooi je er voor het serveren nog wat peterselie over en eventueel wat zout.
  • Heet serveren.

Tips

  • De olie is niet alleen heel lekker gekruid, maar heeft ook de smaak van de gamba’s opgenomen. Superlekker als dip voor een vers broodje.

Bron

We aten dit op vakantie in Andalusië en waren heeeel enthousiast :-D.  Het recept hebben we van:

http://spanje-escapada.blogspot.nl/2012/05/gambas-al-pil-pil.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *