Krieltjessalade met chorizo en honing-mosterd dressing

Heerlijke krieltjes salade, lauw of koud te eten. Prima hoofdgerecht op een warme dag, maar kan ook als bijgerecht bijvoorbeeld bij de BBQ.

Lekker en snel klaar, wat wil je nog meer?

Ingrediënten

Voor 2 personen.

Hoeveelheden zijn om een idee te geven, uiteindelijk moet je zelf de verhoudingen vinden die je lekker vindt.

  • 400 a 500 gram krieltjes (in schil)
  • 75 a 100 gr chorizo
  • stuk smakelijke harde kaas, bijvoorbeeld oude kaas, oude geitenkaas, parmesaanse kaas (60 gr?)
  • 150 gr sla (bijv lollo rosso)
  • eetlepel mosterd
  • eetlepel honing
  • eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn

Bereiding

  • Was de krieltjes, snijd ze in stukken en kook ze gaar.
  • Snijd de chorizo in stukjes
  • Snijd of brokkel de kaas in stukjes
  • Maak de dressing:
    Meng in een schaaltje mosterd, honing, olijfolie en azijn.
    Precieze hoeveelheden en verhoudingen die ik gebruik weet ik niet. Ik begin met een eetlepel mosterd en meng de andere ingrediënten bij tot het goed smaakt.
  • Scheur de sla in hapklare blaadjes.
  • Als de krieltjes gaar zijn en een beetje (of helemaal) afgekoeld, meng je de chorizo, de kaas, de sla en de dressing erdoor.

Bron

Eigen recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *