Gehaktsaus op de pannenkoek

Dit is een recept voor een gehaktmengsel dat heerlijk smaakt op de pannenkoek. Wij noemen het Gehaktprutje maar dat klinkt zo onaantrekkelijk als titel. Snel, gemakkelijk en erg lekker, wat wil je nog meer?

Ingrediënten

Voor op 4 pannenkoeken: 1 grote ui – 250 gr rundergehakt – half bakje champignons – juszakje voor 0,3 liter jus.

Bereiding

Bak gehakt, gesneden ui en gesneden champignons tot alles gaar is. Meng het juszakje en een beetje water er door. Hoeveelheid water is een beetje mikken. Het moet een stuk minder zijn dan je nodig hebt om jus te maken, genoeg om je ‘prutje’ lekker smeuïg te maken. Nu ben je al klaar. Gehakt in je pannenkoek rollen en smullen maar.

Tip

Ik gebruik meestal een juszakje van de Aldi (merk Calida). In plaats van een zakje kun je het natuurlijk ook zelf kruiden. Tip om t echt lekker te krijgen is vaak een klein scheutje Ketjap.

Inspiratie

Mijn moeder maakte vaak een gehaktprutje voor op de pannenkoek. Ik weet niet precies wat zij erdoor deed (nooit gevraagd). Zelf met wat experimenteren dit simpele recept bedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *