Pompoensoep

Lekker dikke, licht-pittige pompoensoep. Wij eten ‘m als hoofdgerecht, liefst met warme naan, maar hij kan natuurlijk ook vooraf.

Ingrediënten

  • Flespompoen (ca. 1 kg)
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 ui
  • Klein blikje tomatenpuree
  • Knoflook
  • Kerriepoeder
  • Cayennepeper
  • Santen (blok ‘creamed coconut’)
  • Verse koriander

Bereiding

  • Pompoen in stukjes snijden.
  • Ui snijden en fruiten
  • Knoflook persen en meefruiten.
  • Tomatenpuree en kerrie erbij en even meefruiten.
  • Pompoenblokjes, bouillonblokje en ruim een halve liter water toevoegen.
  • Zachtjes laten koken tot de pompoen zacht is. Dit duurt meestal tussen een half uur en een uur.
  • Soep pureren met de staafmixer en eventueel nog water toevoegen.
  • Kokos, koriander en cayennepeper naar smaak erdoor. Let op, begin met heel weinig cayennepeper, voor je het weet is het te pittig

Tips

  • De smaak is natuurlijk enorm afhankelijk van de kwaliteit van de pompoen, dit hangt onder andere af van het seizoen. De soep wordt het lekkerst met een goed zoete pompoen.
    Je kunt de ‘groenteboer’ eens naar een lekker zoete vragen.
  • Een flespompoen is gemakkelijk te schillen met een dunschillertje.
  • Heerlijk met een pittige naan erbij (deze zijn als afbakbrood te krijgen bij de supermarkt). Nog lekkerder: wat mangochutney bij je naan.
  • Ook een lekkere variant: gebruik verse gember (geraspt) in plaats van koriander

2 gedachten over “Pompoensoep”

  1. Lekker was deze! Ik ga ‘m snel een keer zelf maken. Koop je de kokoscreme en koriander gewoon in de supermarkt? Lfs!!!
    Ps mooie website!

    1. Hij staat bij ons voor vanavond weer op het menu!
      Kokoscreme koop ik gewoon bij de supermarkt (ligt bij de Conimex enzo).
      Verse koriander vind je in de supermarkt in de koeling. In Den Haag haalde ik t altijd bij ‘de Turk’ of op de markt, dan krijg je meer voor minder geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *