Lekker, gemakkelijk en gezond!
Spruitjes klinken voor veel mensen niet zo aantrekkelijk, maar dit is echt een heerlijk gerecht.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 500 gr aardappels (kruimig)
- 400 a 500 gr spruiten
- 2 grote appels (bijv. Jonagold)
- 75 gr oude kaas
- 50 gr hazelnoten
- Scheutje melk
- Klontje boter
- Honing
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
Bereiding
- Snijd de aardappels in kleine stukken.
- Maak de spruiten schoon.
- Kook de aardappels gaar in een klein laagje water.
- Kook de spruiten de laatste 8 minuten mee.
- Tijdens het koken kun je alvast met de noten en appels beginnen
- Hak de hazelnoten in stukjes en bak ze even in een droge koekenpan.
- Snijd de appels in stukjes en ze bak ze 5 minuten in een klontje boter in de koekenpan.
- Als de aardappels en spruiten gaar zijn:
- Giet ze af en stamp ze fijn.
- Meng de noten en de appels erdoor
- Meng geraspte of in kleine blokjes gesneden kaas door de stamppot
- Roer de honing er doorheen
- Meng er indien wat warme melk door om de stamppot smeuïg te maken
- Maak op smaak met versgemalen peper en zout
Bron
Gezien op 24Kitchen en aangepast aan eigen smaak.