Spruitenstamppot met appel, kaas en hazelnoten

Lekker, gemakkelijk en gezond!
Spruitjes klinken voor veel mensen niet zo aantrekkelijk, maar dit is echt een heerlijk gerecht.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 500 gr aardappels (kruimig)
  • 400 a 500 gr spruiten
  • 2 grote appels (bijv. Jonagold)
  • 75 gr oude kaas
  • 50 gr hazelnoten
  • Scheutje melk
  • Klontje boter
  • Honing
  • Versgemalen zwarte peper
  • Zout

Bereiding

  • Snijd de aardappels in kleine stukken.
  • Maak de spruiten schoon.
  • Kook de aardappels gaar in een klein laagje water.
  • Kook de spruiten de laatste 8 minuten mee.
  • Tijdens het koken kun je alvast met de noten en appels beginnen
  • Hak de hazelnoten in stukjes en bak ze even in een droge koekenpan.
  • Snijd de appels in stukjes en ze bak ze 5 minuten in een klontje boter in de koekenpan.
  • Als de aardappels en spruiten gaar zijn:
  • Giet ze af en stamp ze fijn.
  • Meng de noten en de appels erdoor
  • Meng geraspte of in kleine blokjes gesneden kaas door de stamppot
  • Roer de honing er doorheen
  • Meng er indien wat warme melk door om de stamppot smeuïg te  maken
  • Maak op smaak met versgemalen peper en zout

Bron

Gezien op 24Kitchen en aangepast aan eigen smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *