Lekkere en eenvoudige taart. Onderop cake, dan abrikozen(jam) en bovenop een knapperig, zoet kokoslaagje.
Ingrediënten
100 gr margarine – 50 gr witte basterdsuiker – 200 gr zelfrijzend bakmeel – 2 eieren – melk – zout – beetje citroensap – abrikozenjam – 100 gr kristalsuiker – 55 gr geraspte kokos.
Materiaal
Springvorm (of andere bakvorm) en oven. Liefst ook elektrische mixer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Splits de eieren.
- Voor de cake meng je de margarine, basterdsuiker, zelfr. bakmeel, eierdooiers, beetje melk, citroensap en ietsje zout in een kom.
- Goed mixen.
- Vet de springvorm in (of bakpapier onderop).
- Beslag over de bodem verdelen.
- Een laagje abrikozenjam over het beslag verdelen.
- Eiwitten stijfkloppen.
- Voorzichtig de kristalsuiker en kokos erdoor mengen.
- Dit mengsel verdelen over de jam in de vorm.
- Half uurtje in de oven.
Bron
Dit maakte ik al toen ik 10 was. Heb het recept van mijn moeder gekregen.