Kokostaart

Lekkere en eenvoudige taart. Onderop cake, dan abrikozen(jam) en bovenop een knapperig, zoet kokoslaagje.

Ingrediënten

100 gr margarine – 50 gr witte basterdsuiker – 200 gr zelfrijzend bakmeel – 2 eieren – melk – zout – beetje citroensap – abrikozenjam – 100 gr kristalsuiker – 55 gr geraspte kokos.

Materiaal

Springvorm (of andere bakvorm) en oven. Liefst ook elektrische mixer.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Splits de eieren.
  • Voor de cake meng je de margarine, basterdsuiker, zelfr. bakmeel, eierdooiers,  beetje melk, citroensap en ietsje zout in een kom.
  • Goed mixen.
  • Vet de springvorm in (of bakpapier onderop).
  • Beslag over de bodem verdelen.
  • Een laagje abrikozenjam over het beslag verdelen.
  • Eiwitten stijfkloppen.
  • Voorzichtig de kristalsuiker en kokos erdoor mengen.
  • Dit mengsel verdelen over de jam in de vorm.
  • Half uurtje in de oven.

Bron

Dit maakte ik al toen ik 10 was. Heb het recept van mijn moeder gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *