Lamingtons

Australische lekkernij. Blokjes cake met een glazuur van kokos en chocola. 2 versies: supersnel met gekochte cake en het volledige recept.

Ingrediënten

Cake (niet nodig bij de snelle versie)
125 gr boter (margarine) – 100 gr kristalsuiker – 2 eieren – 240 gr zelfrijzed bakmeel – 35 ml melk – zakje vanillesuiker

Glazuur

30 gr boter (margarine) – 125 ml melk – 500 gr poedersuiker – 3 el cacao – zakje gemalen kokos

Materiaal

Alleen als je de cake zelfmaakt:

Bakblik van minstens 5 cm hoog. Het mag een cakevorm zijn, maar ook iets platters.

Bereiding

Foto gejat van internet, maar zo ziet t eruit...

Cake
(Voor een snelle bereiding kun je cake kopen en daar de randjes afsnijden.)

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Roer de boter romig met de suiker.
  • Voeg de eieren, bakmeel, melk en vanillesuiker toe.
  • Goed mixen.
  • Bakvorm invetten.
  • Beslag in de vorm.
  • Een uur bakken.
  • Cake een beetje af laten koelen.

Glazuur

  • Snijd de cake in blokken, van bijvoorbeeld  5 x 5 x 5 cm.
  • Doe de melk en boter in een pannetje en laat smelten op een matig vuur.
  • Van het vuur halen.
  • Cacao en poedersuiker erdoor mengen.
  • Doop de stukken cake eerst in dit mengsel, en rol ze meteen daarna door de kokos.

Bron

Van mijn opa die in Australië heeft gewoond.

2 gedachten over “Lamingtons”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *