Australische lekkernij. Blokjes cake met een glazuur van kokos en chocola. 2 versies: supersnel met gekochte cake en het volledige recept.
Ingrediënten
Cake (niet nodig bij de snelle versie)
125 gr boter (margarine) – 100 gr kristalsuiker – 2 eieren – 240 gr zelfrijzed bakmeel – 35 ml melk – zakje vanillesuiker
Glazuur
30 gr boter (margarine) – 125 ml melk – 500 gr poedersuiker – 3 el cacao – zakje gemalen kokos
Materiaal
Alleen als je de cake zelfmaakt:
Bakblik van minstens 5 cm hoog. Het mag een cakevorm zijn, maar ook iets platters.
Bereiding
Cake
(Voor een snelle bereiding kun je cake kopen en daar de randjes afsnijden.)
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Roer de boter romig met de suiker.
- Voeg de eieren, bakmeel, melk en vanillesuiker toe.
- Goed mixen.
- Bakvorm invetten.
- Beslag in de vorm.
- Een uur bakken.
- Cake een beetje af laten koelen.
Glazuur
- Snijd de cake in blokken, van bijvoorbeeld 5 x 5 x 5 cm.
- Doe de melk en boter in een pannetje en laat smelten op een matig vuur.
- Van het vuur halen.
- Cacao en poedersuiker erdoor mengen.
- Doop de stukken cake eerst in dit mengsel, en rol ze meteen daarna door de kokos.
Bron
Van mijn opa die in Australië heeft gewoond.
half uur bakken is wel heeeel erg kort! Toen ik zag dat mijn cake nog totaal rauw was heb ik er toch maar een uur van gemaakt!
hmmm, ik denk dat je gelijk hebt, dank je. Ik zal eens uitzoeken hoelang t moet zijn en dan t recept aanpassen.