Krieltjessalade met kip en rucola

Deze lekkere maaltijdsalade eten wij graag op een warme zomeravond.

Ingrediënten

– 300 gram gerookte kipfilet – 500 gram geschrapte krieltjes – 4 augurken – 2 bosuitjes – 2 el kappertjes – 2 el balsamico (azijn) – 2 tl verse gehakte dragon – 1 el mosterd -olijfolie – 4 el zure room – 1 tomaat – 1 bosje rucola, grof gesneden – zout en peper uit de molen.

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Snijd de augurken in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
  • Kook de krieltjes gaar en snijd ze doormidden.
  • Laat de kappertjes in een zeefje uitlekken.
  • Doe de azijn, dragon, mosterd, zout en peper in een kom en wacht tot het zout is opgelost.
  • Roer de zure room erdoor en klop vervolgens de olijfolie erdoor.
  • Doe de warme krieltes, de bosuitjes, de blokjes augurk en de kappertjes in een kom en schep de dressing er goed doorheen. Laat al omscheppend afkoelen.
  • Zet de salade afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren op kamertemperatuur komen.
  • Meng vlak voor het serveren de rucola en in blokjes gesneden tomaat door de salade.
  • Op smaak maken met peper uit de molen.

Bron

Klik hier om het originele recept te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *