Dit is een behoorlijk machtige lasagne… niet zo ‘verfijnd’, wel erg lekker.
Ingrediënten
3 personen
1 ui – champignons – 1 pakje gepureerde tomaten – 1 pak spinazie (450 gr) – 250 gr gehakt – magere spekreepjes – pesto – knoflook – bouillonblokje(s) – kaas – kruidenkaas – boter – meel – melk – lasagnebladen
Bereiding
- Oven voorverwarmen.
- Spinazie ontdooien.
- Ui, champignons en gehakt bakken.
- Spinazie en gepureerde tomaten (iets minder dan 1 pakje) erbij.
- Knoflook, bouillonblokje(s), kaas en eventueel kruidenkaas naar smaak toevoegen.
- Bechamelsaus maken: boter smelten, beetje bij beetje bloem erbij tot t een bal is, dan weer rustig verdunnen met melk, blijven roeren. Deel van de bechamelsaus door de rest van de saus, rest bewaren voor toplaagje.
- Nu een lasagne bouwen in de ovenschaal en een half uur in de oven.