Lasagne met spinazie

Dit is een behoorlijk machtige lasagne… niet zo ‘verfijnd’, wel erg lekker.

Ingrediënten

3 personen
1 ui – champignons – 1 pakje gepureerde tomaten – 1 pak spinazie (450 gr) – 250 gr gehakt – magere spekreepjes – pesto – knoflook – bouillonblokje(s) – kaas – kruidenkaas – boter – meel – melk – lasagnebladen

Bereiding

  • Oven voorverwarmen.
  • Spinazie ontdooien.
  • Ui, champignons en gehakt bakken.
  • Spinazie en gepureerde tomaten (iets minder dan 1 pakje) erbij.
  • Knoflook, bouillonblokje(s), kaas en eventueel kruidenkaas naar smaak toevoegen.
  • Bechamelsaus maken: boter smelten, beetje bij beetje bloem erbij tot t een bal is, dan weer rustig verdunnen met melk, blijven roeren. Deel van de bechamelsaus door de rest van de saus, rest bewaren voor toplaagje.
  • Nu een lasagne bouwen in de ovenschaal en een half uur in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *