Taco’s met zoete koriandersaus en gehakt

Verrassend lekker recept! Echt iets bijzonders en niet extreem veel werk. Je kunt dit bijvoorbeeld serveren met aardappelpartjes of rijst.

Ingrediënten

Dit gebruiken wij ongeveer (we wegen niet alles) voor 2 personen.
Dan heb je elk 2 taco’s en dan nog wat vlees en saus over voor ernaast.

  • 1 ui
  • 250 gr gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram rucola
  • 4 taco’s
  • 2 a 3 grote tomaten
  • Tabasco (of eventueel sambal)
  • 2 eetl. wittewijnazijn
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • Handje verse koriander (blaadjes)
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ketoembar
  • Eventueel 1 eetl. suiker
  • Eventueel Blokje voor 0,25 dl kippenbouillon

Bereiding

  • Gehaktmengel
    • Snipper de ui en bak die samen met het gehakt tot het gehakt en de uien gaar zijn.
    • Bak 1 teentje knoflook even mee (fijngesneden of geperst)
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Doe er de ketoembar bij.
  • Salsa
    • Doe tomatenpuree, rest v/d knoflook, tabasco, azijn en 2 eetlepels olijfolie in een pannetje en zet op het vuur.
    • Doe er eventueel het bouillonblokje erbij. (je kunt ook zout gebruiken)
    • Snijd de tomaten in blokjes en doe erbij in het pannetje. Niet al te lang, want dan wordt de saus zo waterig (is niet zo erg).
  • Meng de rucola door het gehaktmengsel.
  • Snijd de korianderblaadjes en doe bij de salsa.
  • Verwarm de taco’s even in de magnetron (1 a 2 minuten).

Tips

  • Ketoembar heet in de winkel ook vaak ‘koriander’ het is gemalen korianderzaad.

Inspiratie

Dit gerecht komt uit een kookboek 365 dagen Beuk van Ramon Beuk. We hebben alleen de hoeveelheden en verhoudingen naar onze smaak aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *