Marokkaanse runderstoof met abrikoos

Heerlijke stoofschotel, goede combi van zoet en hartig. Goed te combineren met gekookte aardappels of rijst en de frisse komkommersalade met munt.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 a 400 gr rib-runderlappen, in dobbelstenen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • gedroogde abrikozen (100 gr?)
  • 1 citroen, uitgeperst en gele schil geraspt (of citroensap uit een flesje)
  • Bosje verse koriander
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Verhit olie in een braadpan en bak hierin het rundvlees rondom bruin.
  • Voeg de knoflook, de komijn, de geraspte citroenschil en de helft van het citroensap toe.
  • Voeg 125 ml water toe.
  • Snijd de abrikozen in reepjes en voeg ze toe.
  • Voeg wat zout en (versgemalen) peper toe.
  • Draai het vuur laag en laat 2-2 1/2 uur zacht stoven.
  • Controleer of het vlees goed gaar en lekker zacht is.
  • Snijd de koriander in reepjes en roer erdoor.

Tip

  • Lekker met gekookte aardappels en de frisse komkommersalade met munt, ook lekker bij rijst. In de komkommersalade gaat ook citroensap, dus daar kun je de rest van je citroen voor gebruiken.

Bron

Variatie op dit gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *