Mexicaanse ovenschotel. Lekker gemakkelijk, lekker lekker 😀
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 1 a 2(rode) uien
- 2 a 3 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 6 verse tomaten, ontveld en gehakt (of heel snel en ook lekker: blik tomatenblokjes)
- Blikje mais (350 gr)
- Witte-wijnazijn
- Chilipoeder
- 150 gr tortillachips
- 150 gr kaas (bijvoorbeeld belegen of oude)
- 200 ml zure room, crème fraiche of romige yoghurt
- Olijfolie om in te bakken
Bereiding
Variant 1: Met veel kaas, chips worden een beetje zacht
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Maak het groentemengsel (zie verderop)
- Leg een laagje chips onderin de ovenschaal, daarop een laagje groente, daarop een laagje kaas.
Dan weer een laagje chips etc. Eindig met een laagje kaas. - Voeg bovenop een schep zure room toe.
- Bak de schotel een kwartier in de oven.
Variant 2: Met knapperige gegratineerde chips
- Verwarm de gril voor
- Maak het groentemengsel (zie hieronder)
- Leg de chips in een grote ovenschaal en bedek met geraspte kaas
- Eventueel ook nog wat stukjes tomaat, jalapeños en/of (lente) ui toevoegen
- Serveer de gegratineerde chips met daarnaast het groentemengsel
Groentemengsel
- Snipper de ui en fruit deze in olijfolie
- Pers de knoflook en bak deze met de ui mee
- Snijd de paprika en bak mee met de uien
- Kook de groente een paar minuten
- Voeg tomaat en mais toe en verwarm
- Voeg een scheut azijn en chilipoeder naar smaak toe.
(oorspronkelijk recept: halve theelepel chilipoeder. Ik gebruik meer)