Mexicaanse ovenschotel met tortillachips en kaas

Mexicaanse ovenschotel. Lekker gemakkelijk, lekker lekker 😀

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 a 2(rode) uien
  • 2 a 3 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 6 verse tomaten, ontveld en gehakt (of heel snel en ook lekker: blik tomatenblokjes)
  • Blikje mais (350 gr)
  • Witte-wijnazijn
  • Chilipoeder
  • 150 gr tortillachips
  • 150 gr kaas (bijvoorbeeld belegen of oude)
  • 200 ml zure room, crème fraiche of  romige yoghurt
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

Variant 1: Met veel kaas, chips worden een beetje zacht

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Maak het groentemengsel (zie verderop)
  • Leg een laagje chips onderin de ovenschaal, daarop een laagje groente, daarop een laagje kaas.
    Dan weer een laagje chips etc. Eindig met een laagje kaas.
  • Voeg bovenop een schep zure room toe.
  • Bak de schotel een kwartier in de oven.

Variant 2: Met knapperige gegratineerde chips
Tijd voor een betere foto…
  • Verwarm de gril voor
  • Maak het groentemengsel (zie hieronder)
  • Leg de chips in een grote ovenschaal en bedek met geraspte kaas
  • Eventueel ook nog wat stukjes tomaat, jalapeños en/of (lente) ui toevoegen
  • Serveer de gegratineerde chips met daarnaast het groentemengsel

Groentemengsel
  • Snipper de ui en fruit deze in olijfolie
  • Pers de knoflook en bak deze met de ui mee
  • Snijd de paprika en bak mee met de uien
  • Kook de groente een paar minuten
  • Voeg tomaat en mais toe en verwarm
  • Voeg een scheut azijn en chilipoeder naar smaak toe.
    (oorspronkelijk recept: halve theelepel chilipoeder. Ik gebruik meer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *