Pasta Carbonara, zoals ik m lekker vind: zonder room, met veel knoflook. Heel gemakkelijk, heel snel klaar, heel lekker smullen.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 160 gram (volkoren)pasta
- 6 plakken ontbijtspek (of zoveel je wilt natuurlijk)
Ook lekker: magere spekreepjes - 2 eieren
- 4 tenen knoflook
- 50 a 60 gram Parmezaanse kaas
- 2 handen verse peterselie
- Versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking
- Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak in de koekenpan
- Pers de knoflook en voeg toe aan de spek, bak tot de spek een beetje knapperig is
- Snijd de kaas in dunne plakjes of rasp deze
- Klop het ei even los met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor
- Als de pasta gaar en afgegoten is, deze in de nog warme koekenpan door het spek mengen (pan van het vuur af)
- Ei en de helft van de kaas en peterselie erdoor roeren
- Even laten staan (eventueel met deksel) tot het ei net gaar is (minuutje ofzo)
- Op de borden de rest van de kaas en peterselie en wat versgemalen peper erover