Pasta alla Carbonara

Pasta Carbonara, zoals ik m lekker vind: zonder room, met veel knoflook. Heel gemakkelijk, heel snel klaar, heel lekker smullen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 160 gram (volkoren)pasta
  • 6 plakken ontbijtspek (of zoveel je wilt natuurlijk)
    Ook lekker: magere spekreepjes
  • 2 eieren
  • 4 tenen knoflook
  • 50 a 60 gram Parmezaanse kaas
  • 2 handen verse peterselie
  • Versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking
  • Snijd de ontbijtspek in reepjes en bak in de koekenpan
  • Pers de knoflook en voeg toe aan de spek, bak tot de spek een beetje knapperig is
  • Snijd de kaas in dunne plakjes of rasp deze
  • Klop het ei even los met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor
  • Als de pasta gaar en afgegoten is, deze in de nog warme koekenpan door het spek mengen (pan van het vuur af)
  • Ei en de helft van de kaas en peterselie erdoor roeren
  • Even laten staan (eventueel met deksel) tot het ei net gaar is (minuutje ofzo)
  • Op de borden de rest van de kaas en peterselie en wat versgemalen peper erover

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *