Heerlijke en supersnelle maaltijdsalade. Bijvoorbeeld voor bij de BBQ, of gewoon als maaltijd. Echt weer eens iets anders. De combinatie van peer en blauwe kaas is altijd goed 😀
Ingrediënten
Voor 2Â personen als maaltijd
- 160 gram quinoa
- 2 peren
- 40 gram gorgonzola
- 40 gram pecannoten
- 1 (rode) ui
- Scheutje witte wijnazijn
- Olijfolie (of alternatief) om in te bakken
Bereiding
- Bereid de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking (afspoelen en kort koken)
- Breek de pecannoten in stukjes en bak even in een droge koekenpan
- Snijd de ui in halve ringen en bak ze op matig vuur. Voeg als ze bijna gaar zijn een scheutje azijn toe en bak nog even verder.
- Snijd de peren en gorgonzola in stukjes
- Quinoa eventueel eerst even af laten koelen als het gaar is.  Anders eerst de peer erdoor, dat koelt snel. Daarna alle ingrediënten mengen en klaar.