Quinoasalade met gorgonzola, peer en pecannoten

Heerlijke en supersnelle maaltijdsalade. Bijvoorbeeld voor bij de BBQ, of gewoon als maaltijd. Echt weer eens iets anders. De combinatie van peer en blauwe kaas is altijd goed 😀

Ingrediënten

Voor 2 personen als maaltijd

  • 160 gram quinoa
  • 2 peren
  • 40 gram gorgonzola
  • 40 gram pecannoten
  • 1 (rode) ui
  • Scheutje witte wijnazijn
  • Olijfolie (of alternatief) om in te bakken

Bereiding

  • Bereid de quinoa volgens aanwijzing op de verpakking (afspoelen en kort koken)
  • Breek de pecannoten in stukjes en bak even in een droge koekenpan
  • Snijd de ui in halve ringen en bak ze op matig vuur. Voeg als ze bijna gaar zijn een scheutje azijn toe en bak nog even verder.
  • Snijd de peren en gorgonzola in stukjes
  • Quinoa eventueel eerst even af laten koelen als het gaar is.  Anders eerst de peer erdoor, dat koelt snel. Daarna alle ingrediënten mengen en klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *