Heerlijke dunne wafels, een beetje knapperig. Altijd feest. Inclusief tip voor lekkere combinatie met ijs als toetje.
Dit zijn niet de dikke Luikse wafels, die maakt je met gist. (ben nog wat aan het experimenteren om beste recept te bepalen, dan zal ik die ook toevoegen)
Ingrediënten
Dit worden bij ons ongeveer 9 wafels
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 75 gr roomboter (of margarine)
- 2 eieren
- 70 gr (riet)suiker
- melk
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- beetje kaneel
Benodigdheden
Wafelijzer voor relatief dunne wafels. Wij gebruiken deze:
Bereiding
- Mix alle ingrediënten behalve de melk.
- Voeg al roerend melk toe tot je een ‘goedlopend’* beslag hebt.
* Beetje experimenteren hoe dun het moet worden. Het moet gemakkelijk van je lepel zijn, maar niet echt vloeibaar, wat dikker dan bij pannenkoeken. - Vet je wafelijzer in, bijvoorbeeld met roomboter
- Bak de wafels volgens handleiding van het wafelijzer
Toetje wafel met ijs
Extra ingrediënten
- IJs. Heel lekker: kaneelijs van de Albert Heijn, die heeft crunchy kaneelsuiker erin. Karamelijs is ongetwijfeld ook een fijne combinatie 😀
- Wat cacao
- Schenkstroop (‘butterscotch’/karamel)
Bereiding
- Bak 1,5 wafel per persoon
- Leg op elk bord een wafel
- Bedek de wafel met ijs
- Strooi een beetje cacao over het ijs
- Bedek de helft van het ijs met nog een halve wafel
- Giet schenkstroop over de helft van het toetje
Bron
Het oorspronkelijke wafelrecept heb ik van mijn opa en oma, van wie ik ook mijn wafelijzer heb gekregen. Daarmee bakten ze vroeger wafels voor me als ik kwam logeren.
We hebben zelf het recept nog wat naar onze smaak aangepast.