Romige pastasaus met gedroogde tomaatjes

Heerlijke, vegetarische saus met gedroogde tomaatjes en pijnboompitjes. Voor over de pasta, bijvoorbeeld spaghetti of penne.

Ingrediënten

Saus voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr champignons
  • 1 kleine courgette
  • 50 gr pijnboompitten
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml witte wijn
  • 0,25 groentebouillonblokje
  • gedroogde tomaatjes (liefst in olie)
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • olijfolie om in te bakken
  • parmezaanse kaas (optioneel)
  • verse basilicum (optioneel)

Bereiding

  • Snipper de ui en bak deze in olijfolie.
  • Pers de knoflook en voeg deze toe.
  • Snijd de champignons in stukjes en voeg deze toe als de ui bijna gaar is.
  • Zet water op voor de pasta. (bereiding daarvan bespreek ik verder niet)
  • Snijd de courgette in dunne stukjes en bak mee.
  • Bouillonblokje, wijn en slagroom toevoegen.
  • Aan de kook brengen en het vuur zacht zetten.
  • Bak de pijnboompitjes even bruin in een droge koekepan.
  • Snijd de tomaatjes in reepjes. Kijk maar even hoeveel je lekker vindt, ik neem ongeveer 7 plakken uit de pot (heb ze nooit gewogen).
  • Voeg de pijnboompitjes, tomaatjes en basilicum toe aan de saus.
  • Klop het ei even los in een schaaltje en roer er een schepje van je saus door.
  • Roer het ei nu door de saus. Let op, niet meer laten koken, anders gaat het schiften.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bij het serveren kun je er wat parmezaanse kaas over strooien.

Tip

Als je de gedroogde tomaatjes niet in olie hebt, maar echt droog, dan duurt het even tot ze zacht worden. Je kunt ze dan meekoken met (het water voor) de pasta in plaats van ze door de saus te doen.

Bron

Variatie op ‘Fettucine met romige champignon-bonensaus’ uit ‘Het grote vegetarische kookboek’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *