Spinazietaart met feta en dille

Heerlijke quiche. Lekker met bijvoorbeeld aardappelpartjes.

Ingrediënten

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 750 g verse spinazie
  • 300 g Turkse feta
  • 2 eieren
  • 1 el verse fijngehakte dille
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • Beetje boter om mee in te vetten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht op 175°C).
  • Laat de plakjes bladerdeeg (of filodeeg) ontdooien.
  • Fruit de gesnipperde ui in olie tot deze glazig is. (in een ruime pan waar straks de spinazie bij kan)
  • Was intussen de spinazie, verwijder de dikke steeltjes.
  • Voeg de spinazie toe aan de ui, indien nodig met wat vocht en laat slinken.
  • Druk de spinazie in een zeef om zoveel mogelijk vocht te verwijderen.
  • Verkruimel intussen de feta.
  • Meng in een kom eieren, dille, peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer dit mengsel plus de feta door de spinazie.
  • Vet de springvorm in met boter.
  • Bekleed de vorm met bladerdeeg. Laat het deeg aan de randen uitsteken zodat het straks teruggevouwen kan worden over de quiche.
  • Doe het spinaziemengsel in de springvorm.
  • Klap de over de rand uitstekende lappen deeg naar binnen en vouw ze over de vulling.
  • Bak de taart in 30 minuten krokant en goudbruin.

Tips

  • Zorg dan dat de bladerdeegplakjes heel goed op elkaar aansluiten zodat je mengsel niet uit de vorm lekt. Als ze niet vers meer zijn moet je ze soms wat nat maken om te plakken.
  • Gebruik geen feta uit de supermarkt, maar van ‘de Turk’, die is veel lekkerder.

Bron

Al jaren geleden gevonden op Vegatopia. Beetje aangepast.

Een gedachte over “Spinazietaart met feta en dille”

  1. hmmm.. heerlyk hoor
    maar myn moeder maakt het anders en gemakkelyker . egt op z’n ’turks’ oorspronkelyk syn wy self marokkaans. x ikram (13 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *