Varkenshaas met preisaus

Heerlijke manier om prei eens heel anders te eten.
Lekker over de tagliatelle of met aardappels erbij.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 varkenshaasjes of bijvoorbeeld karbonades
  • 500 gram prei
  • 100 gram verse roomkaas met kruiden (Boursin-achtige)
  • 1 teentje knoflook,fijngehakt
  • Half bakje champignons
  • 0,5 deciliter droge witte wijn
  • Mosterd
  • Tabasco
  • Peper
  • Zout
  • Boter om in te bakken
  • Olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Snijd van de varkenshaasjes in medaillons van 2 centimeter dik. Bestrooi ze met peper en zout en zet ze apart. Ook lekker: smeer ze in met mosterd.
  • Snijd deknoflook, champignons en prei.
  • Verhit wat ollie in een braadpan en smoor de champignons, knoflook en prei tot ze zacht zijn.
  • Bak intussen het vlees in een aparte pan in boter.
  • Voeg de wijn, mosterd en tabasco toe aan de groente en smoor tot het vocht is ingekookt. Hoeveelheid mosterd en tabasco naar smaak.
  • Voeg ook de roomkaas toe.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Haal het vlees uit de pan als het klaar is.
  • Voeg wat water toe aan het bakvet zodat alle aanbaksels loskomen. Verwarm tot het een soort jus is. Gebruik wat om de preisaus op smaak te brengen. Gebruik ook wat voor door de afgegoten tagliatelle of over de aardappels.

Serveren

Serveer het vlees en de saus naast elkaar, bijvoorbeeld bij tagliatelle of pittige aardappelpartjes.

Inspiratie

Dit recept diende als inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *