Witte chocolademousse met sinaasappel

Als je wilt afvallen moet je dit recept niet bekijken. Het is echt TE lekker.

Ingredienten

voor 6 personen:

2 blaadjes gelatine
50 gr. witte basterd suiker
2 el sinaasappellikeur
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 sinaasappel, schil geraspt
200 gr witte chocolade
2 eiwitten

Bereiding

Gelatine 5 min. weken in koud water. 125 ml. slagroom verwarmen. Vanillesuiker, likeur en 1 eetl. sinasappelschil toevoegen. Chocolade erin smelten. Pan van het vuur nemen en de uitgeknepen gelatine in de chocoladeroom smelten. Het mengsel in een bak met koud water laten afkoelen totdat het lobbig wordt. Af en toe goed roeren. Eiwit stijf kloppen met de suiker. In een andere kom de overige slagroom bijna stijf kloppen. Chocolade door het eiwit scheppen. Slagroom erdoor. In een schaal doen en afdekken met plasticfolie. Zet de mousse minimaal 2 uur in de koelkast.

Bron

Recept gekregen van een kennisje dat altijd heerlijk kookt als je langskomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *