Pasta met blauwe kaas, peer en pecannoten

Superlekkere pasta, vegetarisch, niet veel werk.

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 160 gr pasta, bijv volkoren penne
  • 1 kleine rode ui
  • 125 gr (kastagne)champignons
  • 1/2  courgette
  • 100 gr gorgonzola  (of andere blauwe kaas, bijv Danablue
  • 2 handjes pecannoten (of walnoten)
  • 2 peren (of 1 grote) in blokjes gesneden
  • Tijm
  • Zwarte peper, vers gemalen
  • Wat (olijf)olie om in te bakken
  • Wat rucola voor erbij
  • Evt wat honing

Bereiding

  • Pasta koken.
  • Ui bakken tot deze glazig is.
  • Courgette in plakjes en even meebakken.
  • Champignons snijden en meebakken.
  • Tijm en peper erdoor
  • Noten in stukjes breken en knapperig bakken in een droge koekenpan
  • Als de groente gaar is, de blauwe kaas verkruimelen en het meeste door de groente roeren. Bewaar wat voor bovenop
  • Zodra de kaas wat gesmolten is, de stukken peer toevoegen.
  • Nog even wachten tot de peren warm zijn
  • Naar smaak eventueel nog wat tijm, peper, zout en honing toevoegen
  • Pasta op de borden, groente erover, restje kaas en de noten erover. Handje rucola erbij.

Inspiratie

Ooit eens bij iemand een gerecht gegeten dat er een beetje op leek. Toen dit recept zelf verzonnen.

Een gedachte over “Pasta met blauwe kaas, peer en pecannoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *